Pelleilyä koulussa ja kaduilla!

20141018_162931

Kyllä on ollut taas pää pyörällä viime aikoina uutisia lukiessa! Ensinnäkin nämä klovnit!

Aivan naurettavaa touhua. Kun ulkomailla jotkut pellet hyppii niin aletaanpa matkimaan sitten samaa Suomessa. Ja ylipäänsä kuka näin älyttömän idean on keksinyt? Pystyykö Suomi olemaan yhdessäkään asiassa matkimatta mitä ulkomailla tapahtuu?

Kamalaa moinen touhu on kun miettii, että täällä muutenkin pelätään jo ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, niin sitten vielä tämä pahentaa ihmisten pelkoa kulkea iltaisin missään. Itsellä menisi kuset housuun suoraan sanottuna jos törmäisin pelleen moottorisahan tai pesäpallomailan kanssa, ja en todellakaan tiedä miten reagoisin. Varmaan juoksisin henkeni edestä! Jokaisen täytyykin pelätä näitä pellejä. Ei voi koskaan tietää koska pelottelu johtaa jonkun kuolemaan, pahoinpitelyyn tai raiskaukseen. Uskon kuitenkin, että tämä ilmiö menee ohi jo halloweenin jälkeen. Tän koko ilmiön leviäminen kertoo vaan siitä että ihmisillä ei ole elämää!

Jostain luin, että osa näistä pelottelijoista on jopa nuoria alaikäisiä lapsia, jotka sitten pelottelee muita lapsia ja jopa aikuisia! Tämä sai mut ajattelemaan, että mitä hittoa täällä maailmassa tapahtuu tällä hetkellä. Missä vaiheessa meni joku vikaan, että lapsia ei saada kuriin? Tuli mieleen tämä tapaus kun opettaja sai raivokohtauksen luokassa kun kukaan ei kuunnellut häntä ja sitten joku meni vielä ja levitti moisen videon nettiin!

Itse en ole henkilökohtaisesti sitä videoo kattonut, mutta luulen että tilanteessa on ollut provosointia joka suunnalta. Oppilaat on ärsyttämällä ärsyttänyt opettajaa ja sitten sillä on palanut totaalisesti hermo! En sano että opettaja toimi oikein, että rupesi huutamaan oppilaille, mutta kun miettii nykyään nuoria niin varmaan menis hermot kenellä tahansa. Kyllä mullakin olis menny hermo!

Tuntuu että nykykasvatus on aika rentoa. 9-14 vuotiata lapsia kulkee yksinään yömyöhään ulkona röökit suussa ja pahimmassa tapauksessa mukana on alkoholia tai huumeita. En väitä etten olis ite tehnyt joskus samaa, mutta jotenkin tänä päivänä se tuntuu olevan liiankin normaalia. Lapsilla on vanhempiin ihmisiin ja omiin vanhempiin enemmän valtaa kuin ennen. Ennen kun sanoit jotain vastaan, jäit kiinni tupakasta tai juomisesta niin tuli kyllä tupenrapinat!

Itsellä kasvatus kotona oli suhteellisen rento myös, mutta oli kyllä kuriakin. Sain kovaa selkäsaunaa ja siitä näin vanhemmalla iällä on jäänyt traumat. Jos en luota ihmiseen minuun ei saa koskea.

Aloin käyttää alkoholia jo 13 -vuotiaana ja aloitin silloin myös röökin polton. Väkivalta oli myös osa elämääni, josta aiheutui paljon harmia itselleni, kavereille ja äidilleni. Jouduin 14-vuotiaana lastenkotiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi, joten tuosta voi laskea, että kovaa on menty vuoden aikana. Syinä oli alkoholi, väkivalta ja seurustelu vanhemman miehen kanssa, sekä koulun laiminlyönti!

Oliko mun kasvatuksessa sitten jotain vikaa? Mahdollisesti, mutta kaikki mun rankat kokemukset on tehny musta vahvan ja päättäväisen ihmisen, jota en ehkä olis kaikkien näiden kokemusten jälkeen!

Kuitenkin koulussa oppilaiden pitäis kuunnella opettajaa edes jotenkin ja käyttäytyä. ei sillon tullut mieleenkään huutaa ime munaa opettajalle, niinkuin videolla kuulemma oli. Kiroilu nyt on aika ”normaalia”, mutta ei sitäkään toki pitäis harrastaa vanhempien ihmisten kuullen, etenkään koulussa. Itse käytän paljon kirosanoja, joka on aika epänaisellista, mutta oon aina ollut vähän ruma suustani varsinkin jos hermo menee!

En usko, että nykyään koulussa nuoria saadaan enään kunnolla millään kuriin! Lapsi voi olla kotona kiltti ja kodin ulkopuolella totaalinen riiviö. Joskus vika on kasvatuksessa. Toisinaan taas ei. Jokaisella vanhemmalla on erilaiset kasvatustapansa. Silti toivon, että koulussa opettajia ei ajettais hermoromahduksen partaalle ja kukaan ei halua kohta opettaa! Ja että kun on vähän sitä kuria niin nuoret oppii sitten kunnioittamaan vanhempiaan ja muita ja osaa kunnon käytöstavat!

Tälläistä tällä kertaa ja palaillaan taas!

Ps. varokaa pellejä 😉

-Laine

Pelleilyä koulussa ja kaduilla!

6 kommenttia “Pelleilyä koulussa ja kaduilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *