Miksi vihata ja arvostella?

Ihmisillä tuntuu nykyään olevan jotenkin pakkomielle arvostella rankasti ihmisten taustoja, ulkonäköä, koulutusta, puhe/kirjotustyyliä tai no oikeastaan kaikkea mitä vaan ihmisestä voi löytää arvosteltavaksi.

Olen huomannut että nämä ihmiset jotka arvostelevat toisia ihmisiä niin heillä ei ole kaikki kunnossa omassa elämässään ja se on sääli että se tunne täytyy purkaa toisiin joko vihaamalla tai näkyvästi arvostella. Itsekin olen arvostellut ihmisiä jopa loukkaavalla tavalla mutta niistä olen oppinut että se ei hyödytä minua millään tavalla. Aiheutan vaan pahan mielen toisille sekä itselleni.

Itse olen muutamien vuosien aikana saanut kokea rankkoja arvosteluja ja vihaamisia median kautta. Joko olen joidenkin mielestä tehnyt asioita väärin, sanonut asioita väärin, ulkonäköni ei mielytä joidenkin silmiä josta tulee käsite että olen kauhea ämmä, ylimielinen lehmä ja katson kaikkia alentavasti.

11253777_10205690096467021_100900156_n@Marika Kiviharju

Ei, en ole sellainen. Moni ei varmaan uskoisi mutta olen sellainen joka haluaa olla kaikkien kanssa hyvissä väleissä ja auttaa muita jos on samanlaisia kokemuksia:kiusaamista, arvostelua, vihaamista jne. Kaikkein näiden asioitten takia en itse koe tarvettta arvostella/vihata ketään ensinäkemältä,lehtien tai kuulopuheitten perusteella. Jokaisella saa olla omia mielipiteitä ja niitä pitääkin olla mutta joskus ne mielipiteet on hyvä jättää vain itselleen. Opittu on itsekin 🙂

Välillä tekee oikein pahaa kun kävelee kaduilla tai kaupassa ja kuule kuinka jopa aikuiset ihmiset arvostelevat toisten ihmisten ulkonäköä, ymmärrän näitä 15 v mukuloita jotka luulevat olevansa kovia kun vähä puhuu paskaa jostain ihmisestä mutta aikuiset ihmiset hei haloo ihan oikeesti te olette ne jotka näyttävät esimerkkiä nuorille miten kohdella muita ihmisiä. 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille pus <3

Miksi vihata ja arvostella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *